Омлет жұмыртқаларын кішкене ыдыста сүтпен шанышқымен жеңіл қимылмен шайқаңыз. Көбіктемеңіз, атап айтқанда шайқаңыз – ақуыз мен сарысын араластыру үшін.
Орташа отты қосып табақты қыздырыңыз (шамамен бір минут кетеді). Майдың екі түрін де қосып, табақты бүкіл бетіне тарататындай етіп бұраңыз. Отты максимумға қосыңыз.
Май көбіктене бастағанда, жұмыртқа мен сүт қоспасын құйыңыз. Табақтыы әртүрлі бағытта еңкейтіп, оны біркелкі таратыңыз. Отқа қойып, 6 секундты санаңыз.
Табақты 45° бұрышпен еңкейтіңіз, омлеттің ұсталған шетін аспаз күрекпен алып, ортасына қарай жылжытыңыз (ортасынан сұйық бөлік оның орнына ағып кетеді). Қарама-қарсы жиекпен де солай жасаңыз.
Омлеттің бүкіл бетін сүтпен қуыру үшін бұл әрекетті тағы екі рет қайталаңыз (бұл шамамен 40 секундты алады). Тұзды бұрышпен қосып үстелге ұсынуға болады.
Оте керемет екен👍